FIRST® LEGO® League Antwerpen

FluxLab Netwerk organiseert de FIRST® LEGO® League Challenge voor teams van kinderen/jongeren uit de provincie Antwerpen.

FIRST® LEGO® League heeft dit jaar ‘SUBMERGED’ als thema. Ontdek de verschillende lagen van de oceanen en breng nieuwe ideeën aan de oppervlakte.

Wie kan er deelnemen?

Om deel te nemen aan de FIRST® LEGO® League Challenge heb je geen technische achtergrond of kennis nodig. Deelnemen kan met een school, een klas, maar ook met een groep vrienden of familieleden.

Lees hier de deelnamevoorwaarden.

Stel je team samen

Een team bestaat uit 2 tot 10 kinderen en 1 of 2 teamcoaches (een teamcoach kan bijvoorbeeld een leraar, ouder of familielid zijn. Een teamcoach is 18 jaar of ouder).

Het EXPLORE-programma is voor kinderen van 6 tot 10 jaar, het CHALLENGE-programma voor kinderen van 9 tot 15 jaar.

Kostprijs

€130,00 per team (excl. BTW) + €120,00 (excl. BTW, exclusief €10 verzending) voor de FIRST® LEGO® League Challenge Set.*

(*) Per inschrijving va één of meerdere teams dient er minstens één Challenge Set besteld te worden. Daarnaast heb je een LEGO Education SPIKE™ PRIME of LEGO® MINDSTORMS® EV3 robot nodig om deel te kunnen nemen. De robot is niet inbegrepen.

De betalingstermijn na ontvangst van de factuur is 30 dagen. Bij het laattijdig betalen van de factuur worden laatijdigheidsinteresten aangerekend.

Wat heb je nodig?

flc-classpack-024.png

1. De Challenge Set

De set bestaat uit de wedstrijdmat en de missiemodellen uit LEGO. De set wordt telkens vernieuwd naargelang het jaarthema. Bij je inschrijving hoor je minstens één Challenge Set te bestellen. Wanneer je verschillende teams in één keer inschrijft, raden we aan om per 3 teams een extra Challenge Set te bestellen.
product_spikeprime-e1687810862103.jpg

2. Je eigen LEGO® Robot met bijhorende software

Om deel te nemen moet ieder team zelf een LEGO® robot bouwen en programmeren, bijvoorbeeld met LEGO ® Mindstorms EV3 Education. Heb je zelf geen materiaal ter beschikking om een robot mee te bouwen? Dan raden wij volgende sets aan:

  • LEGO Education SPIKE Prime basis set
  • SPIKE PRIME uitbreidingsset

De software om de LEGO® robots te programmeren is gratis te downloaden via de LEGO® Education website en bevat gratis lessen. Deze software is vergelijkbaar met software zoals Scratch.

Belangrijke data

NTB

Kick-off Karel de Grote Hogeschool

18/02/2025

Regiofinale Antwerpen

Belux-finale

De winnende teams van de regiofinale Antwerpen, zowel van de basisscholen als van de secundaire scholen, stromen door naar de Belux-finale.

Met de steun van

Fluxlab helpt je op weg!

Ben je nieuw, heb je geen ervaring met de Spike-robot en wil je verdere uitleg? De fluxlab-docenten komen naar je toe, om je op weg te helpen. Contacteer ons.